Lepădați intenția dublă (gândirea dublă, vorba dublă
și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Caută

Lepădați intenția dublă (gândirea, vorba dublă și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Caută

Syntopic, o platformă „culturală”

Sursă imagine: 9gag

Syntopic.ro și Syntopic (Facebook), este o platformă numită culturală, întreținută de tineri care promit (treaba lor ce), care și-o alăturat, prin asociere, culturnici contemporani cum ar fi Baconski sau Petre M. Iancu. Nu-i greu de intuit ce promite platforma asta; ecumeniști convinși, mărturisind deschis acceptul lor față de pluralismul religios, le place filozofeala fără direcție axiologică (pare-se că-i interesează numai „a filozofa” și o asemenea constrângere le-ar limita mult din spectrul convingerilor), dar nu numai atât: promotori ai „valorilor” dezaxate ale progresismului, c-or ști ei, că n-or ști, e treaba lor. Se întind în subiecte pe care nu le stăpânesc, cum ar fi inteligența artificială, modul în care este plasată ontologic/repercusiunile sale fizico-spiritualicești, pe care acești tineri, dacă le dibuie, nu le discută – e mult prea tăios subiectul!

Unde nu știi, nu te bagi; de ce să știi, când poți să te ferești? – formulez astfel în baza îndemnului Apostolului: I Timotei 6, 20. O, Timotei, păzeşte comoara ce ţi s-a încredinţat, depărtându-te de vorbirile deşarte şi lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei mincinoase, 21. Pe care unii, mărturisind-o, au rătăcit de la credinţă.aici, puteți descărca tâlcuirea în format .pdf

  

De ce, poate că s-o-ntreba cineva…

Articolul de mai jos, scris de o doamnă profesor cu trei facultăți/specializări în filozofie, pe lângă faptul că demonstrează credință progresistă, d’aia openmaindă, așa cum bine scrie cineva în comentarii, denotă prostie și sofism. Aici poate fi citit: Ce fel de cultură este cea care interzice educația sexuală în școli? Ori când dna profesor pare că nu stăpânește ce-o-nvățat, mie-mi dă la calcule faptul că credința dânsei în progresism e mai puternică decât deontologia; mă gândesc numai că trei facultăți nu le face oricine.

De ce fac postarea asta? Pentru că am fost surprins să-mi găsesc comentariul, pe subiect realizat, cenzurat de către administratorii paginii. Îl postez mai jos, departe de privirile nemulțumite ale unora, probabil ofuscați, de o asemenea (vai!) intrare de cartonaș.

Uitasem de subiectul în sine.

Expunerea tinerimii într-o societate care servește propagandistic un lumesc, în general, depravat moralicește, scoate copilul de sub autoritatea părintelui, generând caracter individualist, autonom, opus iubirii, proiectându-l în lumea afectelor înhămate libertin, chiar și ale minții. Astfel se generează un caracter diform, dezarmonizat, de multe ori pervertit, potrivnic valorilor și principiilor de viață universale, la care de multe ori nici n-o fost expus, pentru că însăși educației multora dintre părinți le lipsește, în așa fel încât să fi existat vreo speranță de orânduire firească, dacă nu ar fi lipsit. Orb pe orb călăuzind.

Educația sexuală, având mediu prielnic și indivizi educați-gata, specific, fecundează spiritualicește tinerii care au înțeles, din cauza unora care le dau vânt la pupă, că au dreptul la alegere într-o situație pe care n-o cunosc.

Ia de condu Ferrari, când nici nu ai permis. Context favorabil, căci poate nici nu știi să-l pornești, dar ce te faci dacă ai plecat de pe loc cu el? Că de pornit sigur știe să-l pornească altul. Poftim, doamna profesor știe.

P.S. Profesor care habar n-are ce-neamnă „cultură”, care are așteptări de oameni maturi de la niște țânci.

P.S.2 Citând un gânditor român al secolului trecut: „În filozofie, germenul individualist, raţionalist, anarhic prin urmare, este opera protestantismului pulverizant, care a distrus unitatea în favoarea libertății individuale.” – individualismul abstract sau raționalist, nesupus, diavolesc, potrivnic iubirii!, dezintegrant, anarhic – iar lor nici măcar nu le trece prin cap în fața cărei forțe se supun. (Sursa, aici: Nichifor Crainic, Dostoievski și creștinismul rus)

  

În loc de concluzie

Protestantismul este generat de constrângerile autoritar-lumești ale Catolicismului – de asta Vestul este pulverizat în mii de secte – dar gândirea pe care o generează, prin perseverență și cu o directă legătură, rezultă în uitarea de Dumnezeu, iar în lipsa credinței celei drepte, Ortodoxe!, dezvoltarea altora, cum e progresismul, potrivnic firii și pervertitor al normelor rânduite prin Creație.

Nu pricep de ce nu pricep cei care pot pricepe faptul că orice alegere sau intenție este realizată, mereu și fără excepție, sub raport teologic.

  

Pe același subiect

Genul, sexul și țiglele sărite (5 min, de citit)

Share

Share

Articole similare

Share

Articole similare

Share

Vin și comentariile, acuș.