Lepădați intenția dublă (gândirea dublă, vorba dublă
și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Caută

Lepădați intenția dublă (gândirea, vorba dublă și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Caută

Ecumenismul și esența lui satanică

Multă lume nu vrea – deci refuză neîntemeiat – sau, pur și simplu, nu pricepe – din ignoranță, delăsare și altele – faptul că Ecumenismul cuprinde parte din erezii, în cazuri specifice, și pe toate, ca imagine generală. Ecumenismul este religia satanei, fiindcă unește în sine toate religiile pretins creștine (Catolicism, Protestantism, Anglicanism și, mai ales!, Ortodoxismul care acceptă ca valabile alte credințe, străine Ortodoxiei), ba mai mult, și pe cele păgâne, incluse fiind, de asemenea, Islamismul, Iudaismul, Hinduismul, Budismul, Ateismul și altele.

Unu’-și-unu’, care mai de care / Sursă imagine: saccsiv


Terciul ăsta afectează orice suflet care – numai! – este de acord cu una dintre toate cele deja enumerate. Oricine acceptă faptul că unele sau mai multe dintre cele de mai sus păstrează Adevărul și deci oferă calea mântuitoare către Hristos, mincinos este!, devenind eretic, pierzând pecetea Harului Duhului Sfânt, primită prin Botez.

În principiu, dacă vine cineva și-ți spune o bălărie, iar tu ești de acord cu el, în privința bălăriei sunteți UNA. Aceeași convingere sau credință.

Când vine cineva și-ți predică altceva decât ce ne-o lăsat Hristos prin Apostoli – altă credință! – și ești de acord, nu mai ești creștin – asta dacă erai. Poți să te autoidentifici ortodox, nu-i problemă, dar harul Duhului Sfânt nu mai este asupra ta. Ești UNA cu ăla, poți să ții tipicul ortodox neschimbat. Același lucru se întâmplă și cu cel care este de acord, adică în comuniune, cu vreo unul care girează erezia ca mântuitoare. Toți-s UNA.

Mare discuție aici (mai jos, link-uri), căci ultimul secol, prin evenimentele sale nefaste, amplifică fenomenul apostaziei (APOSTAZÍE, apostazii, s. f. 1. Renunțare publică la o anumită credință religioasă), generalizându-l. Sfântul Ignatie Briancianinov anunță asta în mod profetic, cu subiect și predicat, încă din secolul XIX; cuvântul său poate fi citit aici.

 

Anatema dată asupra Ecumenismului, în 1983

Sursă imagine: predaniapatristică.ro

„Celor ce atacă Biserica lui Hristos învățând că Biserica Sa este împărțită în așa-zise „ramuri” ce se deosebesc în doctrină și în felul de viață, sau că Biserica nu există în chip văzut, ci va fi alcătuită în viitor când toate „ramurile” – sectele, denominaţiunile și chiar religiile – vor fi unite într-un singur trup, și care nu deosebesc Preoția și Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun că botezul și euharistia ereticilor sunt valabile pentru mântuire; prin urmare, celor ce cu bună-știință sunt în comuniune cu acești eretici mai-nainte-pomeniți sau celor ce susțin, răspândesc sau păzesc erezia lor ecumenistă sub pretextul dragostei frățești sau al presupusei uniri a creștinilor despărțiți, ANATEMA!”

Circulara Sinodului Arhieresc al ROCOR cu textul Anatemei. Arhiva Sinodului.

Anatema este diponibilă spre citire în 15 limbi, aici.

 

Pe același subiect

Istoria Ecumenismului pentru BOR
Catolicismul și esența lui satanică
Luca al Crimeii, mărturisitor bolșevic
Istoria Patriarhiei Moscovei (36:57, video)
Ereticii sunt tăiați din Biserică
Apostazia – Sf. Ignatie Briancianinov
Erezia din BOR – Ciprianismul
Erezia din BOR și nepomenitorii – galerie
Rădăcinile apostaziei; Biserica în 1965

Ortodoxia cea adevărată (video) – Arhiep. Gregory al Denverului și al Americii de Nord

Share

Share

Articole similare

Share

Articole similare

Share

Vin și comentariile, acuș.