Lepădați intenția dublă (gândirea dublă, vorba dublă
și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Lepădați intenția dublă (gândirea, vorba dublă și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Una-i erezia, altu-i păcatul; mulți le confundă

Omul are slăbiciuni, căderi, ridicări, păcate, patimi în credința cea dreaptă, altul e plin de virtuți în erezie, în hulă, în credința strâmbă față de Duhul cel Sfânt. În altă credință! Și dacă-i alta, e clar mincinoasă.

Ambii au loc de îndreptare cât au și timp de trăit. Numai că primul dacă moare în păcat, prin rugăciuni, milostenie, pomeniri și mila Domnului poate fi mântuit. Al doilea dac-o murit, nu-l mai scoate nimeni din iad.

„Căci câtă vreme suntem înlăuntrul staulului, oile lui Hristos suntem, chiar dacă ne umple raia, ne loveşte boala, ne mănâncă viermii sau orice altă suferinţă îndurăm, tot ai Domnului suntem. Iar vrăjmaşul umblă să ne scoată afară, să ne răpească din turmă, ca să ne înghită. Să luăm aminte cu amănuntul şi cu grijă să priveghiem, ca să pricepem cursele şi ispitele diavolului.”

Sf. Teodor Studitul, Cuvântări duhovnicești, Editura Reîntregirea, pag. 47

Fiindcă aspectul ereziei are în vedere uciderea sufletească a celor care și-o însușesc, adaug câteva mențiuni.

 

Biserica Ortodoxă Română nu mai este ortodoxă

Patriarhul Daniel și cel ecumenic, Bartolomeu, la „Sfințirea” Mesei Altarului Catedralei Naționale, 2018 / Sursă imagine: evz.ro

Patriarhiile oficiale, inclusiv cea a Bisericii Ortodoxe Române, aflate în comuniune cu Patriarhia Ecumenică, sunt ecumeniste, deci eretice. Argumentele vin prin Sfinții Părinți, canoane și dogme și, cu atât mai mult, vin și prin mărturisirea de credință a sfinților contemporani, care definesc transparent, cu subiect și predicat, situația pierzătoare de suflet în care se regăsesc patriarhiile oficiale.

 
 

Ciprianismul de la Slătioara

Mitropolia Slătioara, de asemenea,-i în comuniune cu mărturisirea de credință eretică a caterisitului Ciprian de Fili (pe larg, mai jos, la final). Nu se pot numai lepăda de erezie pentru a fi iar ortodoxe, ci trebuie ca toți, de la vlădică la opincă să fie reprimiți în Biserica Slavei, prin mirungere. Toate tainele numite de ei „sfinte”, care s-o săvârșit în erezie, nu sunt Sfinte Taine.

Citiți canonul 7 Sin. II ec. 

 

Alte canoane

Mitropolitul Vlasie al Slătioarei, mitropolitul Ciprian de Oropos și Fili și episcopul Fotie al Sinodului din Rezistență al Bulgariei

10 apostolic (despre osândirea comuniunii cu cei afurisiți)
45 apostolic (despre oprirea comuniunii cu ereticii)
46 apostolic (tainele ereticilor nu sunt Sfinte Taine)
6 Laodiceea – Ereticii să nu intre în biserică: Nu este îngăduit ereticilor să intre în casa lui Dumnezeu dacă stăruie în eres

Dacă doriți să aprofundați, căutați în Pidalion și tâlcuirea lor.

 

Ascultarea sau comuniunea cu ereticii

Oricine face ascultare de ecumeniști sau are comuniune cu ei, fiind vorba de mărturisire de credință comună – conștientă sau inconștientă, din ignoranță și lene – este ecumenist, nicidecum creștin (FA 11, 26) cum îi este lăsat de înțeles sau cum se amăgește de bună voie.

Iar Creștinismul este numai cel lăsat moștenire de Hristos, prin Sfinții Apostoli. Tot ce-i câtuși de puțin schimbat, e sectă, e erezie, e hulire a Duhului Sfânt.

 

Pe același subiect

Cercetați, căci nu veți putea spune că nu vi s-o spus!

Istoria Ecumenismului pentru BOR
Catolicismul și esența lui satanică
Istoria Patriarhiei Moscovei, video + Despre Serghianism (26:30, video)
Scrisoarea Arhiep. Grigorie către Mitrop. Slătioara cu privire la comuniunea cu ereticii ciprianiți
Despre Ciprianism (52:50, video)
Anatema ereziei ciprianite (1 min, de citit)
Istoria ereticului Ciprian de Fili (35:29, video)
Apostazia Ortodoxiei Mondiale (53:46, video)
Anatema Ecumenismului (1 min, de citit)

Share

Share

Articole similare

Share

Articole similare

Share

Vin și comentariile, acuș.