Lepădați intenția dublă (gândirea dublă, vorba dublă
și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Lepădați intenția dublă (gândirea, vorba dublă și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Vise și cenzură pe pagina ATITUDINI.com

Pagina ATITUDINI.com iarăși cenzurează. Apare ca un firesc, de la o vreme. Mi-o șters comentariul în care îl citam pe Sf. Ioan Scărarul cu privire la vise și vedenii. Apoi am continuat cu sublinierea „importanței” „valorilor” Ciprianismului – ca parte din Ecumenism (ăla empiric, nu pliante și broșuri „mărturisitoare” împărțite pe la conferințe) – lăsate „moștenire” de părintele Justin oștilor de la coada lacului; și unei țări întregi.

Ideea e aceeași, deși exprimarea inițială nu atenta la – ahem – integritatea ecumenistă, decât prin mențiune.

 

Problema lor e alta

Dacă se apucă de mărturisit adevărul, pierd tot ce au la Petru Vodă. Inclusiv pe „minunații” părinței, ecumeniști, care deși luminați de suferință la eliberarea din ’64, nu s-o-ngrijit de ierarhia care i-o trădat, de ignoranți ce erau. Doar spune Sf. Ignatie Briancianinov că ignoranța e cale sigură spre iad. Sf. Filaret, Sf. Ioan Maximovici, Sf. Sinod al ROCOR, mărturisesc despre apostazia ierarhiei BOR (printre celelalte), despre care părintele Justin știa, da’ s-o crezut sfânt în viață. Nu, Domnul nu lucrează minuni corifeilor apostați, iar minunile mincinoase-s de la fiară – demonstrabil, dar nu e cazul să explic, căci rezultatul ar fi stâlcirea minții multora.

 

Post scriptum

1Când monahii – și nu numai – or cunoaște fiara – oricum o să fie prea târziu – or să priceapă „sfințenia” bancomatului înmormântat în curtea mănăstirii. La ce bun?

2Monahul Filotheu – cărturarul – o negat ce-i oricum printat în revista Atitudini (am păstrat capturile de ecran cu comentariile) – cred că ei înșiși urăsc numărul ăla, căci tocmai părintele Justin se vădește pe sine a fi eretic.
Cumpăr nr. 28 al Revistei Atitudini, publicat pe 27 mai 2013. Mă puteți contacta pe Facebook. Mulțumesc anticipat. Interviul, parțial, este publicat pe pagina web a Măn. Petru Vodă.

3Toate visele-s de la draci, afară de alea care cheamă la pocăință – tot de la Sf. Ioan Scărarul

 

Pe același subiect

Rădăcinile apostaziei; Biserica în 1965
Erezia din BOR și nepomenitorii – galerie
Necanonicitatea Bisericii Ortodoxe Române
Erezia din BOR – Ciprianismul
Istoria Ecumenismului pentru BOR

Maeștri confuzi – Pr. Justin Pârvu
„Sfântul” Justin Pârvu, ereticul

Ereticii sunt tăiați din Biserică
Anatematizarea ieromonahului Grigorie Palama
Una-i erezia, altu-i păcatul; mulți le confundă
Din nou despre păcat versus erezie

Share

Share

Articole similare

Share

Articole similare

Share

Vin și comentariile, acuș.