Lepădați intenția dublă (gândirea dublă, vorba dublă
și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Caută

Lepădați intenția dublă (gândirea, vorba dublă și interpretarea lor); aduce moarte sufletească.

Caută

Maeștri confuzi – Bogdan Alexandru Duca

Sursă imagine: Google/Youtube

Pentru că nu există Patriarhie drept slăvitoare după calendarul cel nou, astăzi nu sunt sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena, ci pe 3 Iunie în calendarul gregorian, ceea ce înseamnă 21 Mai pe cel iulian. Adică peste 13 zile.

Dar nu pot să nu scriu despre asta, din cauza lui Bogdan Alexandru Duca.
Duca nu se limitează la mărturisirea eretică a papistășismului cu care se indendifică, considerând că Ortodoxia Ecumenistă din care făcea parte nu-i era de ajuns. Mai nou s-o apucat de hulit sfinții, iar cu ocazia sărbătoririi Sfinților Constantin și Elena pe calendarul gregorian, o lansat în spațiul public niște afirmații care nu doar-l compromit, ci îi vădesc slăbănogirea părții raționale și nu mai continui.

  

Pidalion 1844:

Că marele Constantin cel întocmai cu Apostolii, pe lângă alte bunătăţi ce a făcut a adaos şi aceasta, să roage pe întâiul sobor a toată lumea să rânduiască ca să se prăznuiască Sfintele Paşti în toată lumea întru una şi aceeaşi zi. Că nu au suferit fericitul să vadă pentru praznicul acesta despărţită Biserica lui Hristos, şi că se fac multe soboare în osebite părţi şi că apusenilor li se stă împotrivă pentru aceasta despre cei din Asia. Apusenii urmând obiceiul bătrânilor celor mai înainte de ei, iar cei din Asia urmând lui Ioan Evanghelistul, şi celorlalţi Apostoli, precum scrie Policarp al Smirnei către Victor al Romei după Eusebie cartea 5 cap 13. Vezi şi cuvintele lui Hrisostom cele pentru Paşti, în care minunat aligoriseşte pe cele ale Paştilor vechi în Hristos.

Tâlcuirea Canonului 7 Apostolic, nota 39, pag. 32 – (.pdf)

  

În loc de concluzie

Duca are ca descriere personală publică următoarele: „creștin, teolog, politolog, blogger, spectator angajat, conservator, moderat, clar poziționat împ” – n-o mai fi avut loc să termine.

Creștin nu-i, teolog n-are cum, restul nu mă interesează. Nu intru în detalii întrucât percepția strâmbă, precum și eretică, de care dispune și pe care și-o asumă printr-o convingere reflexo-ignorant-limbică, dac-o caracterizez, pe el nu-l ajută, pe ceilalți, care mă mai urmăriți, știți la ce fac referire.

Duca filtrează tot, că n-are cum altfel, printr-un filtru ideologico-eretic specific, căci reușește un mix pe care alții ca el nu și-l permit, iar asta, cel mai probabil, în baza unei conștiințe. 

  

Later edit

Între timp, postările o dispărut. Promit, ca de acum înainte, să folosesc funcția capturii de ecran. Căci Facebook-ul e spațiu public, iar conținutul pe care-l postăm acolo nu ne aparține (conform termenilor și condițiilor).

  

Pe același tip de subiect

Maeștri confuzi – Pr. Justin Pârvu
Maeștri confuzi – Pr. Constantin Necula
Maeștri confuzi – Pr. Ilie Cleopa
Maeștri confuzi – Viorel Ioniță
Maeștri confuzi – Ioan Aurel Pop
Maeștri confuzi – Teodor Baconschi
Maeștri confuzi – Bartolomeu Anania
Maeștri confuzi – Adrian Papahagi & co.
Maeștri confuzi – Syntopic & co.

Share

Share

Articole similare

Share

Articole similare

Share

Vin și comentariile, acuș.